Over onze houtsoorten

Bij Verca staat de duurzaamheid van onze realisaties met stip op één. Het hout dat we gebruiken heeft een enorme levensduur door zijn sterke eigenschappen. En tegelijk kiezen we ook voor houtsoorten met een uitzonderlijke esthetiek, waardoor je steeds opnieuw gefascineerd blijft door het unieke karakter van ons hout. We beloven levenslange tevredenheid op elk vlak.

Een bewuste keuze
voor exotisch hardhout

Voor buitenschrijnwerk worden tal van houtsoorten gebruikt. Maar bij Verca werken we uitsluitend met exotisch hardhout.

Een bewuste keuze van ons, omdat we niet op kwaliteit willen besparen. Levensduur is dé bepalende factor voor een goeie investering als het op hout aankomt.

Over smaken en kleuren…

Bij ons heeft u de keuze uit 2 houtsoorten: padoek en afrormosia.
Twee hoogwaardige houtsoorten met een eigen karakter die u laten spelen met de identiteit van uw woning.

Padouk

Padoek

Waarom kiezen voor padoek
  • Unieke roodachtige kleur met een mooie vergrijzing
  • Enorme levensduur, zelfs met beperkt onderhoud
  • Makkelijk verwerkbaar en ideaal voor fijnere afwerkingen
  • Uitzonderlijke stabiliteit
Padouk

Afrormosia

Waarom kiezen voor afrormosia
  • Elegante goudbruine kleur met een fijne textuur
  • Bijzonder sterk en geschikt voor grotere constructies
  • Natuurlijke weerstand tegen insecten en schimmels
  • Aangenaam aanvoelen van het houtoppervlak

Padoek

Geen hardhout dat meer herkenbaarder is als padoek. De karakteristieke roodbruine kleur en de levendige kleurschakeringen zorgen voor een exotische toets. Wordt padoekhout niet behandeld tegen vergrijzing, dan krijgt het hout een klassevolle zilvergrijze patina.

Padoek is een hardhoutsoort met een hoge natuurlijke weerstand tegen aantasting door schimmels en insecten. Padoek houdt stand in weer en wind, krimpt niet en zet ook niet uit bij temperatuurschommelingen.

1

Afrormosia

Afrormosia heeft een meer klassieke goudbruine kleur, maar beheerste nervenspel zorgt voor een bijzonder verfijnde look. Onbehandeld afrormosiahout vergrijst naar een grijsbruine kleur, maar dit proces gaat veel trager dan bij padoek.

Afrormosia heeft ook een zeer hoge natuurlijke weerstand tegen houtrot onder invloed van schimmels of aantasting door insecten. Hoewel elk type hardhout een zeer grote stabiliteit heeft, blinkt afrormosia op dat vlak nog meer uit. Dit maakt het tot een ideale kandidaat voor aanbouwprojecten, tuinkamers of poolhouses.

2